You are currently viewing Cum am slăbit 3kg într-o lună

Cum am slăbit 3kg într-o lună

Sunt gras. Pentru mult timp n-am vrut să-mi recunosc asta, însă când te urci pe cântar și vezi că numerele trec de 95 de KG iar tu ai doar 174 de cm, începi sa îți ridici semne de întrebare.

Nu mă urcasem pe cântar de ceva timp, îmi era puțin frică de adevăr sincer să fiu. Mai ales când o simplă plimbare prin oraș mă făcea să mă simt obosit. Așa că mi-am luat inima în dinți și m-am urcat pe cântar … 95.6 kg.

Trebuia să fac ceva, fiindcă era clar că dacă voi continua așa, ceva nasol o să se mi se întâmple. Știam că dietele nu sunt viabile pe termen lung și impuneau un disconfort ce nu voiam să îl am. Am mai încercat așa zise diete, intermitent fasting și alte idei năstrușnice. După ce mă opream din ‘dietă’ puneam kilogramele la loc și mă îngrășam și mai tare.

Singura opțiune decentă a fost să încep să îmi număr caloriile. Și asta am început să fac. Am făcut un calcul de necesar caloric zilnic, mi-am stabilit un obiectiv și am început să număr și să contorizez zilnic ce bag în gură și în stomac.

Prima săptămână n-am avut nici un rezultat. Rămăsesem fix cu aceeași greutate. Eram conștient că nu voi putea să slăbesc într-un ritm rapid. Și nici nu îmi doresc să fac asta. Ce vreau eu e să-mi găsesc o disciplină în mâncare. Să mănânc ce trebuie și cât îmi trebuie.

A trecut a doua săptămână și cântarul mă arăta mai ușor cu un kilogram. A treia săptămână încă un kilogram. La o lună după ce am început să îmi contorizez caloriile dădusem jos 3 kilogram și 3 centimentri din talie.

Mai important decât kilogramele date jos cred că este faptul cum privesc acum mesele. Și cum îmi fac cumparăturile. Am început să gândesc în termeni de protenie, carbohidrați și grăsimi atunci când vreau să-mi cumpăr ceva. Nu mai cumpăr dulciuri atât de des. Dacă vreau să-mi cumpăr ceva dulce, mă uit la tabelul caloric și văd dacă se merită să dau banii pe el.

În ultima luna, mi-am satisfăcut pofta de dulce cu iaurturi cu fructe sau maxim 100-200g de înghețată pe zi. Dacă îmi permiteam în ziua respectivă. În rest, am consumat fructe.

Mi-am gătit mai mult și n-am mai fost tentat să dau comandă de pizza, burgeri sau alte nebunii. Mă uitam în aplicație, calculam caloriile și îmi dădeam seama că o shaorma reprezită aproape jumate din caloriile mele pe zi. Pentru calculul caloriile folosesc aplicația Eat&Track. Îmi place că e făcută de români și apar multe produse românești. Dar cred că orice aplicație de numărat calorii și-ar face treaba.

Am slăbit 3kg doar schimbând modul în care mănânc. Nivelul meu de activitate fizică pe zi se limitează la vreo 10 flotări. Dacă le fac și pe alea. Nu reușesc să mă conving să fac mai multă activitate fizică. Prefer să lucrez la ceva. Așa sunt eu.

De aceea vreau să îmi schimb modul în care mănânc mai întâi. Știu că slăbitul e o combinație între efort fizic și nutriție potrivită. Momentan încerc să rezolv partea cu nutriția. Efortul fizic o să vină la timpului lui.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.