De ce ar trebui să te uiți la The Chef Show

“The Chef Show” este un show de gătit realizat de Jon Favreau (regizorul ce a regizat Iron Man și a dat startul universului Marvel).

Pe lângă acest documentar despre gătit, Jon Favreau a jucat și regizat și în filmul “Chef”, unde interpretează un bucătar ce își deschide un food truck. Vă recomand să vă uitați și la film. Sunt sigur că o să vă placă.

Dar nu despre film vreau să zic, ci despre show-ul culinar. În acest show, Jon și Roy (bucătarul ce îl ajută pe Jon în realizarea acestui documentar), merg din restaurant în restaurant și gătesc fel de fel de rețete. Împreună cu bucătarii restaurantelor desigur.

Eu am văzut primele 4 episoade din sezonul 1, volumul 3(nu mă întrebați de ce am început așa, e de vină Netflix) și îmi place la nebunie. E o atmosferă caldă, prietenoasă și jucăușă. De fiecare dată mi se face chef de gătit când mă uit la câte un episod.

Faptul că am început să pun pe Instagram poze cu mâncare se datorează acestui documentar.

Pe lângă faptul că poți să înveți rețete noi, poți să înveți fel de fel de tehnici folosite de chefi profesioniști.

De exemplu eu nu știam e recomandat să pui puțin ulei în tigaie înainte să topești untul. În felul ăsta untul nu se arde și va găti carnea sau legumele mult mai bine.

Am mai aflat că n-ai nevoie de un storcător pentru a stoarce o lămâie. O simplă furculiță e de ajuns.

Dar cel mai mare avantaj, e că poți să fii inspirat să încerci rețete noi. În week-end vreau să îmi fac somon la tigaie cu puțin orez și ceva legume. Ideea mi-a venit după ce m-am uitat la episodul 3.

Vreau să încerc să fac paste de casă. Nu par atât de greu de făcut.

Cred că orice show de gătit poate să îți ofere inspirație culinară. Însă acest show în particular îmi place foarte mult. E simplu, e cald și te simți ca și cum ai fi acolo cu ei. Nu e vreo producție majoră unde o persoană se dă de ruptul cerului că ce faină e mâncarea în nu știu ce locație exotică.

The Chef Show e pe Netflix, sunt 15 episoade în total. Sper să vă placă și vouă la fel de mult cât mi-a plăcut și mie.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.