[Jurnalul unui om leneș] Ep.8 – Rutine și obiceiuri

“Creatures of habit” așa ne numim. 

Noi oamenii, ca orice în natura de altfel, suntem suma obiceiurilor noastre. Diferența dintre oameni și restul naturii e că noi putem să creem orice fel de obiceiuri vrem. 

Un animal e limitat de propriile instincte. O plantă e limitată de compoziția chimică. Natura are propria ciclicitate și propriile legi ce o guvernează. Omul în schimb e un bloc de marmură în care mintea poate sculpta. 

Am stat și m-am tot gândit în ultima vreme cum de am ajuns în situația în care sunt acum. Gras, fără suflu după câțiva pași, cu moralul la pământ și periculos de aproape depresie. Totul e o sumă a obiceiurilor ce mi le-am format în ultimii ani. 

De ce m-am oprit mers la baschet? De ce m-am oprit din alergat? De ce am preferat să mănânc doar fast-food, în loc să-mi gătesc? De ce m-am oprit din a face lucrurile care mă făceau să zâmbesc?

Astea sunt întrebări ce mi le-am tot pus în ultima vreme. Și încă nu le-am găsit un răspuns. Sau poate n-am avut curajul să-l găsesc, fiindcă asta ar însemna să mă confrunt cu niște demoni ce nu vreau să-i văd acum. 

Ideea e că m-am oprit. Am stagnant. În loc să-mi transform izvorul vieții într-un râu frumos, l-am făcut o băltoacă stâlcită și plină de mâzgă. Dar nu-i bai. Nimic nu e veșnic în acest univers. Și balta mea stâlcită începe încetul cu încetul să se reverse. Și balta se poate transforma în orice vreau eu. Pentru început, un pârâu. 

Jurnalul unui om leneș e un webseries inspirat din viața de zi cu zi. Dacă îți place povestea dăi un share să o vadă și alții.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.