[Jurnalul unui om leneș] – Ep. 2 Vasele din chiuvetă

Mi-am umplut chiuveta cu vase. Din nou. Nu mi-am dat seama niciodată de ce fac asta. Ar fi mai simplu dacă aș spăla farfuriile imediat după ce le folosesc. Dar viața ar fi mult mai simplă dacă aș face totul la timp, nu-i așa?

Trec pe lângă chiuvetă de fiecare dată când intru în bucătărie. Arunc un ochi în chiuvetă, îmi zic că trebuie să spăl vasele și plec. 

Când îmi trebuie niște apă de la robinet, uneori mut vasele sau fac un mic turn, doar ca să pot să iau apă. Dar tot nu le spăl.

Le las acolo vreo două-trei zile, până când se umple chiuveta, sau nu mai am farfurii curate. Abia atunci îmi fac curaj să le spăl. Și tot atunci îmi zic că sunt un prost fiindcă nu le-am spălat la timp. Dura și mai puțin și era mai bine. 

Dar nu, tot timpul e ceva mai important decât spălatul vaselor. Alea două-trei minute cât mi-ar luat să trec o farfurie prin două jeturi de apă și să frec cu buretele de 20 de secunde. În alea câteva minute se întâmplă totul esențial. Alea câteva minute sunt cheia succesului în viață. Și eu nu trebuie să le pierd spălând vase. 

Și așa se chiuveta se umple cu vase. De fiecare dată. 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.