You are currently viewing Arta de a te trezi devreme

Arta de a te trezi devreme

De când mă știu m-am tot trezit devreme.

Când locuiam la țară mă trezeau găinile, sau vacile ce plecau pe imaș. Când m-am mutat la oraș, trebuia sa fiu în clasă la ora 7 dimineața. Viața m-a transformat într-un om ce se trezește devreme.

Dar ce înseamnă aceste devreme? Fiecare din noi avem un ritm propriu și devreme este diferit pentru fiecare. Pentru mine devreme înseamnă să mă trezesc la ora 6 dimineața, cel târziu. De obicei prefer să fiu treaz pe undeva pe la 5. Am avut o perioadă în care mă trezeam și la 4, dar acum parcă nu îmi mai vine să fac asta (poate în viitor).

De ce așa devreme?, am fost întrebat de multe ori. Fiindcă trebuie să mă fiu la muncă la ora 8. Și am multe de făcut dimineața, de aia.

Într-o dimineață obișnuită, din momentul în care mă trezesc și până încep să lucrez eu deja fac o mulțime de chestii. Pe lângă duș, puțin sport (dacă am chef) și mic dejun, mai trebuie să lucrez la ceva pentru mine. De exmplu, în dimineața asta (18 iunie 2020), scriu acest articol pe blog. În alte dimineți citesc sau fac analize pe forex sau mai bag câteva linii de cod pe CodeAcademy. Dar trebuie să fac ceva ce e important pentru mine. Ceva ce mă face pe mine să mă simt productiv și împlinit.

Ăsta e și răspunsul la întrebarea “Cum te trezești așa devreme?”. Sunt motivat să o fac. Mă trezesc înainte să sune ceasul. E ca atunci când ai un avion sau tren de prins dimineața. Nu-i așa că vă treziți imediat atunci când sună alarma? Așa sunt eu în fiecare dimineață. Am un tren de prins în fiecare zi. Trenul planurilor mele.

În zilele în care nu reușesc să mă trezesc la orele propuse, simt că am pierdut trenul.

De asta zic că trezitul de dimineață e o artă. Trebuie să găsești acel ceva ce te face să te trezești. Să găsești acel ceva ce te face să sari din pat și să te apuci să-l faci. Doar așa te poți trezi devreme. Dacă o faci doar de dragul de a te trezi, findcă așa ai citit într-o carte sau ai văzut într-un video pe net, mai bine dorme. O să-ți fie mai de cu folos.

Trebuie doar să arunci un ochi pe pagina mea de instagram să vezi ce ore de trezit am avut în ultimii ani.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.