Singur acasă. O zi perfectă.

Photo by Steven HWG on Unsplash

 

Brad de Crăciun, lumini colorate, cadouri, masă bogată, colindători, familie, lume multă și lista continuă. Asta înseamnă Crăciun pentru marea majoritate. 

Pentru mine Crăciunul înseamnă o zi ca oricare alta. O zi liberă de la muncă. 

De câțiva ani nu prea mai simt “Spiritul Crăciunului” și ultimele Crăciunuri am ajuns să le petrec singur, fiindcă nu prea îmi mai vine să bat drumul până la Botoșani doar pentru o zi. Mai adăugăm și pandemia în mixul de anul ăsta și scenariul singur acasă se scrie parcă de unul singur. 

Dacă în anii trecuți îmi petreceam ziua de Crăciun (și majoritatea zilelor libere de altfel) pierzând timpul cu filme, seriale și jocuri, anul ăsta am vrut să fac ceva diferit. Am vrut să-mi desenez o zi perfectă. 

Mi-a venit ideea asta pe undeva pe la o marți, miercuri. Și având nimic mai bun de făcut, am zis să-i dau și curs acestei idei. Am încercat de multe ori să-mi programez zilele libere, da’ niciodată nu am reușit să mă țin de program. 

Ce înseamnă totuși o zi perfectă? Pentru mine înseamnă o zi la finalul căruia să te poți simți satisfăcut de rezultate. Să fi făcut ceva palpabil, esențial pentru mine și planurile mele. Să mă facă să mă simt că am fost productiv și că am reușit să construiesc ceva.

M-am trezit fără să-mi sune alarma, mult mai devreme decât voiam eu să o fac. M-am și dus la somn mai devreme decât de obicei cu o seară înainte, ce-i drept. 

Apoi mi-am făcut workout-ul zilnic și după aia am pus în Google Calendar un mic plan pentru ziua aia. Mi-am făcut planul zilei perfecte, o balanță între muncă și relaxare, îndeajuns cât să mă țină în priză toată ziua. 

Cred că succesul planificării mele a fost această balanță între muncă și relaxare. În trecut, de fiecare dată când planificam ceva, băgam multă, multă muncă în program. Și de fiecare dată când mă uitam pe program, mi se părea că am prea multe de făcut și preferam să fac cu totul altceva decât ce era scris acolo. 

Am lucrat vreo 2 ore, apoi pauză, iar lucrat vreo 2 ore, pauză din nou. Și tot așa până la final de zi. 

Ce-i drept, îmi și place la nebunie la ce lucrez acum. După câteva luni în care am tot învățat bazele python, acum îmi codez primul meu program. 

Și uite așa, printre linii de cod și pauze luate la timpul lor, ziua a trecut cât ai zice pește. Din momentul în care m-am trezit și până m-am dus la culcare, am simțit că ziua mea de vineri a fost una perfectă. 

Cel mai important e că la final de zi nu mă simțeam foarte obosit, ci chiar încărcat cu energie. O energie care s-a propagat pe zi. Vreau mai mult, vreau să fac si azi la fel. Vreau să continui cu același vibe. 

O zi perfectă nu ține doar o zi, ci le determină și pe celelalte de după ea să fie la fel. 

Pentru voi ce înseamnă o zi perfectă?

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.