Plăcerea de a te trezi la ora 5

Photo by insung yoon on Unsplash

Am scris de nenumărate ori că îmi place să mă trezesc dis de dimineață. Am povestit aici că o consider o artă. Și deși uneori(de multe ori) nu îmi vine să mă trezesc când îmi sună ceasul, câteva ore mai târziu mă felicit pentru faptul că m-am ridicat din pat și mi-am început ziua la ora 5. 

Dimineața e momentul când am cel mai mult control asupra timpului meu și stării mele de spirit. Seara, după o zi lungă de muncă (și e multă muncă în ultima vreme), sunt obosit și nu mai reușesc să fac tot ce vreau. Încerc să fac cât de multe pot, dar și odihnei trebui să îi acordăm timpul necesar. Dacă aș munci zi de zi de când mă trezesc și până mă duc la somn, aș ajunge la burnout imediat. Și am ajuns acolo de câteva ori. 

Dacă seara nu pot fi extrem de productiv, pot încerca să fac asta dimineața. 

Acum îmi încep programul de muncă la ora 9. Asta înseamnă că de la 5 dimineața și până la ora 9 am 4 ore pline de energie doar pentru mine. Și pot să folosesc orele alea să fac ce e mai important pentru mine în ziua respectivă. 

În ultima lună, în prima oră de la trezire am avut programat un workout. Și asta m-a ajutat să dau jos câteva kilograme. 

După ce iau micul dejun, mă apuc să mai învăț Python sau lucrez la vreo aplicație. Sau scriu pe blog. 

Nici nu știu când se face ora 9 și trebuie să deschid laptopul de la muncă. 

Trezitul constant de la ora 5 a devenit o rețetă de succes pentru mine. Fiindcă, concentrându-mă asupra a ceea ce vreau să fac, îmi crește atât optimismul, cât și încrederea în mine. Și asta mă face să fiu mai performat chiar și la muncă. 

Vrei să te simți mai bine? Începe să te trezești mai de dimineață. Încetul cu încetul o sa îți și placă să faci asta. 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.

This Post Has One Comment

  1. Marius

    Eu ma trezesc fara ceas, dar dimneata. 5-6 poate chiar 7 iarna, cand e intuneric mai mult dimineata. Vara la 5-30 ma trezesc mai mereu.

Comments are closed.