Cum mi-am început 2020

pixabay.com

Douzăzeci douăzeci. O nouă zi, o nouă lună, un nou an, un nou deceniu.

Un nou început.

Fiecare început de an e un reset. E o șansă de o lua de la capăt. De la zero sau spre o nouă direcție.

Început de an, început de lună, ziua de luni, ziua de naștere, Paștele, Crăciunul. Toate sunt repere temporale după care ne ghidăm și ne setăm obiective.

De aceea la început de an, ne setăm rezoluții și avem planuri mari. “New year, new me” este foarte adânc înrădăcinată în adâncului minții noastre, oricât the new agey am vrea noi să fim și să zicăm că astfel de lucruri nu contează.

Anul nou nu putea să pice mai bine pentru mine, mai ales că mi-am luat și-un liber în ziua de vineri (3 ianuarie). Am avut un mini-concediu atunci. Am avut timp să-mi ascult mintea și să mă încarc cu energie.

Mi-am propus să fac multe în luna asta. Prea multe pentru a le face pe toate. De aceea sunt mulțumit de minimul ce am reușit să fac, fiindcă acest minim contează atât, atât de mult.

În primul rând mi-am resetat busola disciplinei, și după luni în care am fost o frunză în vânt, am reușit să preiau controlul programului meu.

M-am întors la trezitul de la 4:30 dimineața cât și la workout de dimineață. Pe 1 ianuarie m-am urcat pe cântar și aveam 93 KG și 109 cm în talie. La finalul lunii am ajuns la 91 de KG și 102 cm în talie. Schimbarea stilului de viață nu se face peste noapte, de aceea e o încercare continuă de a-mi schimba modul în care mănânc, fac exerciții și cum îmi petrec ziua.

Fără să vreau, mi-am făcut un obicei de a scrie zilnic ceva pe facebook, împreună cu un screeshot de pe telefon ce arată ora 5 dimineața. Obiceiul ăsta mă ajută foarte mult să-mi dezvolt creativitatea. Mi-am dat seama de acest lucru abia când m-a apucat să scriu pe blog. Într-o jumătate de oră am dat un articol gata. Altădată stăteam jumătate de oră scriind primul paragraf. Uneori, cele mai simple activități, pe care le facem fără să le gândim uneori, au o importanță majoră în dezvoltarea noastră.

Luna ianuarie a fost bună și din punct de vedere financiar. Tranzacționez de aproape un an pe forex și în luna asta cred că am făcut cel mai mare profit de până acum. Se pare că am reușit în sfârșit să învăț din propriile greșeli și poate voi culege din roadele stresului provocat de pierderile majore de anul trecut.

Desigur, au fost și lucruri ce nu am reușit să le fac și mi-am încălcat anumite promisiuni. Însă nu pot să le fac pe toate deodată. Ce n-am reușit să fac în ianuarie, voi încerca să fac în februarie. Nu mă dau bătut atât de ușor.

Cuvântul de lunii a fost disciplină. Și tot disciplină va fi și de acum încolo. Fiindcă poți să ai cele mai bune idei din lume, dacă nu disciplina de a le pune în aplicare, nu contează.

Ianuarie 2020 a venit și a trecut imediat. Mai avem o viață întregă înainte.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.