Cateva gânduri la început de 2021

Photo by Diego PH on Unsplash

“Sunt obosit” a devenit o mantră pentru mine. Nu știu când m-am simțit ultima oară complet odihnit. Nu îmi aduc aminte.

Pentru mine 2020 a fost un an greu. Pandemia ne-a afectat pe toți într-un mod diferit. Pentru mult timp am crezut că stilul meu de viață nu s-a schimbat chiar așa tare. Mi-am menținut ora de somn și de trezit, am încercat să fac cât de multă mișcare am putut, am citit mult. Dar mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit interacțiunea cu oamenii, face to face. Vorbesc zilnic la muncă (uneori prea mult, mi s-a spus), dar asta nu înlocuiește vorbitul față în față, să vezi omul, să-i vezi gestica, limbajul corpului, fața.

Și așa mi-am dat seama așa că de fapt mie îmi plac oamenii, mai mult decât credeam.  

2020 l-am început cu destul de mult optimism. Și m-am tot lovit de întâmplări care m-au făcut să-mi recalculez planurile și să văd chiar și viața altfel.

De aia îmi vine greu să planific 2021. Fiindcă nu știu la ce să mă aștept. Deși pare că se vede o luminiță la capătul tunelului, parcă nu-mi vine să cred că pandemia se va termina așa repede. Fiindcă pandemiile niciodată nu se termină așa repede. 

Toate mesajele pozitive și pline de optimism pe care le-am văzut zilele astea pe facebook mi se par naive. Ce s-a întâmplat în 2020 nu dispare magic pe 31 decembrie, doar fiindcă facem o rotație în jurul soarelui. 

Sau poate ăsta e doar cinismul ce l-am câștigat în 2020. How the fuck knows?

Mi-am făcut totuși un plan. Vocea lui Jordan Peterson îmi răsuna ieri în cap “Make a goddam plan, make some goals”. Așa că mi-am deschis un Google Doc și am scris un plan scurt pentru următoarele 3 luni. Atât. Doar 3 luni. Și am scris doar două obiective. Atât. N-am nevoie de mai multe. 

M-am uitat la planurile pe care mi le făceam în anii trecuți. Trecem ‘nșpe mii de chestii pe care voiam să le fac. Și ajungeam să nu fac nimic. Ajungeam într-un blocaj decizional, fiindcă nu știam că de ce să mă apuc. 

Așa că mă mai degrabă mă concentrez pe una, două chestii. Și îmi e de ajuns. Vreau să fac acele 2 chestii ca lumea. Și atât. Și după aia mai vedem.

Voi ce v-ați propus să faceți anul ăsta?

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un share.